Front comú de les patronals catalanes de pimes per afrontar l’estat d’emergència per la sequera a Catalunya i reduir l’impacte sobre l’activitat empresarial i la ciutadania
Xavier Panés: “Les empreses d’ús intensiu d’aigua en els seus processos productius han anat reduint el consum i implementant mecanismes de reaprofitament i de reutilització d’aigua. Les administracions haurien d’haver fet inversions també”
- El Consell Territorial de Pimes de Foment valora positivament l’entesa entre la Generalitat i el Govern central per construir les dues plantes dessaladores projectades des del 2008 però es mostren crítiques per la inacció de les administracions en l’execució d’infraestructures i demanen celeritat en la projecció i execució d’unes infraestructures que s’han demostrat estratègiques i estructurals
- Les patronals territorials, tal com va fer Foment, ofereixen la seva col·laboració a les administracions corresponents, tant a nivell nacional com local per afrontar els reptes de l’escassetat hídrica estructural del país i per superar l’actual sequera.
Les patronals de pimes catalanes del Consell Territorial de la Pime (CTP) han acordat unitat d’acció per afrontar l’estat d’emergència per la sequera a Catalunya i reduir l’impacte sobre l’activitat empresarial i la ciutadania, treballant directament, i de manera unitària, des dels diferents territoris. La situació d’estat d’emergència per la sequera a Catalunya tindrà un impacte important en els sectors productius i econòmics del país i, en aquest sentit, les organitzacions empresarials coincideixen amb la petició realitzada des de Foment del Treball aquesta setmana i demanen al Govern celeritat i agilitat en l’aplicació de les mesures que s’han de prendre per alleujar els efectes de les restriccions en la indústria i serveis. El president del Consell Territorial de la Pime, Xavier Panés, ha subratllat que “més enllà de demanar celeritat, el que estem traslladant a les administracions és que comptin amb nosaltres per aportar i analitzar solucions d’urgència a curt i mig termini”.
L’augment de les restriccions en les conques internes per l’entrada en emergència tindrà conseqüències per a les empreses i la ciutadania que el govern ha d’intentar pal·liar. El president del CTP ha indicat que “en el cas de les empreses, tenim molt present l’impacte de les mesures per la Covid als autònoms, microempreses i pimes, i les implicacions de reduir o aturar l’activitat. ERTOs, cessaments d’activitat, tensions tresoreria, manca de finançament”. El dirigent patronal ha exposat que “sent plenament conscients de la situació, proposem diàleg permanent per actuar amb rapidesa en situacions com ara que aquelles indústries i empreses que hagin d’aturar la producció a causa de les restriccions puguin accedir a Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i ajudes compensatòries”.
Les patronals de pimes del CTP demanen que s’estableixin ordres generals de com aplicar les restriccions a les indústries per part dels ajuntaments, i en especial en aquelles indústries que han presentat els plans d’estalvi i eficiència i que s’ampliïn les línies d’ajut i subvencions a tots els sectors per la inversió en la millora de l’eficiència en el cicle de l’aigua.
“I com proposava Foment el passat dilluns, estem d’acord a que s’impulsi amb la màxima urgència el desplegament normatiu per a la utilització d’aigua regenerada en alguns àmbits del procés productiu de la indústria càrnica i agroalimentària, matèries primes i de construcció, regadius i conservació de jardins i arbrat o d’altres sectors industrials”, conclou el president del CTP, Xavier Panés.
Sobre el Consell Territorial de la Pime de Foment
El Consell Territorial de la Pime de Foment del Treball està composat per les organitzacions territorials de Catalunya, organitzacions que han nascut com a iniciativa dels empresaris i les empresàries de cada territori i que democràticament han escollit els seus representants i òrgans de govern amb la finalitat de treballar per la defensa dels seus interessos, especialment els de les més petites. Un referent empresarial de proximitat per a les empreses catalanes format pels interlocutors econòmics amb les administracions, per promoure el desenvolupament econòmic i humà de cada territori.
Amb la força de les organitzacions territorials de Foment del Treball, aquest el Consell treballa per generar xarxa per al creixement del teixit empresarial català.
- AGRUPACIÓ INDUSTRIAL DEL BAIX VALLES (AIBV)
- ASOCIACIÓ EMPRESARIAL de L’HOSPITALET I BAIX LLOBREGAT (AEBALL)
- ASSOCIACIÓ COMARCAL EMPRESARIS DEL BERGUEDÀ (ACEB)
- ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS DE MANLLEU (AEM)
- ASSOCIACIÓ D’EMPRESES COMARQUES DE L’EBRE (AECE)
- CECOT
- CONFEDERACIÓ EMPRESARIAL DE BARCELONA (CEB)
- CONFEDERACIÓ EMPRESARIAL PROVINCIA DE TARRAGONA (CEPTA)
- CONFEDERACIÓ D’ORGANITZACIONS EMPRESARIALS DE LLEIDA (COELL)
- CONSELL EMPRESARIAL D’OSONA (CEDOSONA)
- CONSELL INTERSECTORIAL EMPRESARIS SABADELL I COMARCA (CIESC)
- FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS I GREMIS EMPRESARIALS DEL MARESME (FAGEM)
- FEDERACIÓ D’ORGANITZACIONS EMPRESARIALS DE GIRONA (FOEG)
- FEDERACIÓ EMPRESARIAL DEL GRAN PENEDES (FEGP)
- FEDERACIÓ PROVINCIAL D’EMPRESARIS DE COMERÇ DE LLEIDA (FECOM)
- UNIÓ EMPRESARIAL DE L’ANOIA (UEA)
- UNIÓ EMPRESARIAL INTERSECTORIAL – CERCLE D’EMPRESARIS (UEI)
- UNIÓ INTERSECTORIAL D’EMPRESARIS DE LA GARROTXA (UIEG)
- UNIÓ INTERSECTORIAL EMPRESARIAL DEL RIPOLLES (UIER)